Скандальний засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж не покине посольство Еквадору в Лондоні.

Про це повідомив його адвокат Баррі Поллак, пише The Telegraph.

"Пропозиція про те, що до тих пір, поки Ассанжу не загрожує страта, він не повинен боятися переслідування, очевидно, не є достовірним", - заявив адвокат.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Правозахисник підкреслив, що ніхто не може бути підданий кримінальному переслідуванню за публікацію правдивої інформації.

За його словами, США висунули подібні звинувачення Ассанжу, тому Еквадор повинен надавати йому притулок.

Варто додати, що раніше президент Еквадору Ленін Морено заявив, що отримав від Великобританії письмові запевнення в тому, що Ассанжа не екстрадують в країну, де йому загрожує смертна кара.

"Дорога для Ассанжа відкрита, щоб прийняти рішення піти", - йдеться у заяві президента.

Однак, попри попередню заяву він також підкреслював, що Ассанж повинен буде покинути посольство Еквадору, так як "ця ситуація не може тривати вічно".

Нагадаємо, творець WikiLeaks, австралієць Джуліан Ассанж відтепер офіційний еквадорець.

Міністр закордонних справ Еквадору Хосе Валенсія заявив про те, що засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу надано статус біженця в Еквадорі, повідомляє El Universo.

Раніше в зарубіжних виданнях з'явилась інформація, що в Еквадорі хочуть оформити для Ассанжа дипломатичний статус, щоб він міг отримати недоторканність і вільно пересуватися країнами та не боятися арешту. Йшлось про те, що Ассанжу збираються запропонувати посаду радника в посольстві Еквадору в Росії або Великій Британії.

Однак, міністр закордонних справ Еквадору не став коментувати цю інформацію.

"Його статус людини, яка просить про притулок, продовжує діяти", - заявив Валенсія.

Раніше Знай.uа писав про те, що WikiLeaks оприлюднила в мережі книгу авторства Майкла Вольфа "Вогонь і лють: у Білому домі Трампа". Продавати її почали не тільки в спеціалізованих магазинах, а й на на сайті Amazon.

Також Знай.uа повідомляв, що у США у віці 37 років помер хакер Адріан Ламо, який повідомив американській владі про діяльність інформатора WikiLeaks Челсі Меннінг.