На Далекому Сході 18 січня, в 8.07 (мск), при виконанні планового навчально-тренувального польоту в акваторії Японського моря в 35 кілометрах від берега при відпрацюванні маневрування зіткнулися два винищувачі-бомбардувальники Су-34. Таку інформацію підтвердили Міноборони Росії.

Як повідомляли раніше ЗМІ, 2 Су-34 йшли з боку моря і зіткнулися в повітрі. Екіпаж одного літака катапультувався. Про долю обох екіпажів поки нічого невідомо.

"За попередніми даними, аварія сталася над Татарською протокою. Недалеко від селища Нельма Радянсько-Гаванського району зникли з радарів два Су-34, імовірно вони зіткнулися в повітрі", - сказало джерело в силових структурах регіону.

Пілоти літака, що летів в парі з потерпілим аварію бортом бачили розкрилися парашути.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Проводиться пошукова операція, доля екіпажів встановлюється.

Джерело "Інтерфаксу" в екстрених службах розповів, що, за однією з версій, пілоти не могли розрахувати безпечну відстань між винищувачами або сталася нештатна ситуація, яка призвела, як припускають, до зіткнення літаків.

"Перевіряється версія про те, що пілоти могли не розрахувати безпечну відстань між двома машинами, або технічно сталася нештатна ситуація і два літака, імовірно, могли зіткнутися", зазначило джерело.

Нагадаємо, біля берегів окупованого Криму над Чорним морем екіпажі російських винищувачів провели масштабне тренування. Окупанти навчилися супроводу та примушення до посадки повітряного судна умовного порушника.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Мирослав Лайчак, чинний голова ОБСЄ, після візиту на Донбас заявив, що шокований тривожними умовами життя людей, які живуть біля лінії розмежування, і закликав сторони активізувати свої зусилля щодо мирного політичного врегулювання кризи.

Також "Знай.uа" писав, путінські окупанти провели на території Криму військові навчання. Відомо, що під час так званих навчань кадрові російські військові відбили "масований повітряний удар" за допомогою зенітно-гарматних ракетних комплексів "Панцир-С".