У суботу, 19 січня, в результаті сходження лавини на південному сході Швейцарії дві людини загинули.

Передає Swiss.info.

Наголошується, що в кантоні Фрібург 19 січня групу з 14 осіб накрила лавина, в результаті чого 55-річний учасник групи загинув. Ще троє були поранені, а потім доставлені вертольотом до лікарні.

Також, в кантоні Во і муніципалітеті Шато-д'екс три члена лижно-туристичної групи потрапили під сніг. Проте, двоє лижників все-таки зуміли вибратися, а третій, 39-річний француз, виявився похований під лавиною і помер. Відзначається, що сніговий карниз, на якому каталися спортсмени, обрушився, що призвело до викликом лавини.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Влада Швейцарії попереджає про високу небезпеку сходження лавин у кількох районах країни, закликаючи людей при виборі маршрутів лижних прогулянок звернути увагу на інформаційні бюлетені Федерального інституту вивчення снігу та лавини.

Нагадаємо, У Карпатах зникла група туристів: історія з київським лижником не навчила

Не встигли українці забути історію з втратою і порятунком у Карпатах київського лижника Ігоря Грищенка, як в горах стався новий інцидент, на цей раз - на Говерлі.

Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС в Івано-Франківській області.

У повідомленні йдеться, що під час здійснення підйому на гору Говерла з бази відпочинку "Заросляк" заблукала група туристів з Києва - тренер і два спортсмени з тхеквондо.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Львівські гори поховали заблукалого туриста живцем: рятувальники знайшли ще один труп

У Львівській області рятувальники знайшли двох туристов, які заблукали на горі Парашка поблизу села Коростів.

Цю інформацію повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Відомо, що один з туристів трагічно загинув, а другий з обмороженням двох стоп доставлений в Сколевскую центральну районну лікарню.

Також Знай.ua" писав про те, що На Закарпатті лавина поховала трасу: рятувальники благають триматися подалі

У Закарпатській області близько 300-350 кубометрів снегапоховали жваву трасу.

Надзвичайна подія сталася близько 4-ї ранку 18 січня.