Протягом 2018 року статки мільярдерів росли на 2,5 мільярда доларів щодня. За останнє десятиліття кількість мільярдерів у світі подвоїлася і в 2018 році їх число досягло 2 тис. 208 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дослідження міжнародного об'єднання організацій по боротьбі з бідністю Oxfam.

Згідно зі звітом, капітал найбагатших людей планети зростав семимильними кроками - на 2,5 мільярда доларів щодня.

"В період з 2017 до 2018-го новий мільярдер у світі з'являвся кожні два дні. При цьому фінансовий стан 3,8 мільярда найбідніших людей світу за минулий рік зовсім не покращився", - зазначають автори дослідження.

Крім того, багаті особи та організації платять найнижчі податки на десятиліття, заявляють в Oxfam.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Так, якщо найбагатший 1% людей буде платити всього на 0,5% більше податків зі своїх доходів, це дасть можливість зібрати кошти на освіту 262 мільйонів дітей або медичні послуги, які можуть врятувати життя 3,3 мільйонам людей.

За даними дослідження, засновник Amazon Джефф Безос, який в цьому році отримав найбільший дохід, втратив 53 млрд. доларів. У результаті до кінця року капітал Безоса склав 115 млрд доларів.

Американські мільярдери, їх в списку Bloomberg 173, втратили від початку 2018 року близько 5,9% від загального капіталу. Загальний статок найбагатших американців видання оцінило в 1,9 трлн доларів.

Нагадаємо, директор Amazon проміняв дружину на молоду коханку.

Як повідомляв "Знай.ua", щоб продемонструвати своє нове творіння, Білл Гейтс приніс на презентацію г*вно.

Також "Знай.ua" писав, що директор Amazon проміняв дружину на молоду коханку: 25 років, дуже щасливі. 54-річний Джефф Безос мав восьмимісячний роман з 49-річною телеведучою Лорен Санчес. За попередніми даними, Безос відправляв коханці еротичні селфі. Крім того, їх помітили разом на екзотичному курорті.