Стало відомо, хто стоїть за нищівним вибухом, що прогримів у північноірландському місті в Лондондеррі 19 січня. Тоді вибухнув автомобіль біля будівлі суду, вибухотехніки встановили, що причиною була бомба в салоні автомобіля. Відповідальність на себе, як пише новинне агентство Reuters, взяла організація ІРА (Ірландська республіканська армія), а причина – співпраця з британцями, розповіли журналістам в поліції Північної Ірландії.

Також відомо, що розслідування трагічного інциденту сконцентровано на так званій «Нової ІРА» - однієї з кількох груп, які виступали проти мирної угоди в 1998 році. Це угода у чому завершило тенденцію тридцятирічного насильства в провінції, підконтрольної Великобританії.

Учасники групи не тільки взяли на себе відповідальність за подію, але й назвали цей вибух «попередженням», натякнувши на те, що якщо співпраця з британцями не припиниться, то буде ще гірше.

«Також ми попереджаємо тих, хто працює з британцями, що вони повинні негайно це припинити, оскільки попереджень більше не буде». Заява, що містить вищевказаний текст, було направлено в Derry Journal у вівторок, 29 січня.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, жахливий вибух зруйнував завод: безліч українців у важкому стані.

Також наш портал повідомляв, що у Миколаєві підірвали головне надбання міста: епічні кадри.

Нагадаємо, терористи підірвали церкву, поки люди спокійно молилися.

У католицької церкви на острові Холо спрацювали два вибухових пристрої.

У південній частині Філіппін в результаті спрацювання вибухових пристроїв, розміщених невідомими на території католицької церкви, загинули щонайменше 19 людей, 48 постраждали. Про це повідомила місцева поліція, передає РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

Як повідомляв "Знай.uа", неймовірна історія стюардеси, яка впала з висоти 10 км.

Також "Знай.uа" писав, що на Донбасі знайшли горище, набитий боєприпасами.

Нагадаємо, у Росії ІГ влаштував подвійний теракт: десятки загиблих.

Як повідомляв Знай.иа, росіянин влаштував криваву баню в столичному супермаркеті: назвав себе терористом.

Знай.иа писав, розстріл копа в Харкові: з'явилися відео і деталі моторошних перших хвилин, 18+.