Вже близько 370 кримінальних справ відкрито проти українців в Угорщині - усі вони пов'язані з незаконним отриманням громадянства.

Цю інформацію в понеділок, 11 лютого повідомив генеральний прокурор Угорщини Петер Полт відповідаючи на запит лідера фракції опозиційної партії "Демократична коаліція" (DK) Агнеш Вадаі.

За словами Полта, зараз Угорщина активно веде 60 розслідувань, ще 32 знаходяться на початковій стадії. По 108 справах уже винесено судові рішення, але два з них ще не є остаточними.

Генпрокурор Угорщини зазначив, що процедуру почали у зв'язку з тим, що заявник отримав громадянство без знання угорської мови або коли іспит на знання мови здавала підставна людина.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Петер Полт

Опозиціонери з "Демократичної коаліції" стали ініціаторами розслідування за фактами незаконного отримання українцями угорського громадянства.

Згідно з даними представників партії, на сході Угорщини зареєстровано багато українців, яких, за непідтвердженою інформацією, готують до фальсифікації результатів виборів в країні.

Нагадаємо, що декілька років поспіль українці виїжджають в країни ЄС з трудовою міграцією. Однак існує явище трудової імміграції в Україну. Хоча зараз це ще не дуже розвинено.

Експерти прогнозують, що вже через кілька років ситуація може змінитися. В Україну почнуть підтягуватися працівники з більш бідних країн. Сайт "Сегодня" розповів коли поїдуть до нас на заробітки масово і чим це може обернутися.

За інформацією Державної прикордонної служби, в 2018 р. в Україні побувало понад 27 млн іноземців. Найбільше приїхало громадян Молдови - 4,1 млн, Білорусі - 2,5 млн, Росії - 1,5 млн., Польщі - 1 млн. Значний потік приїжджих з Угорщини - 828 тис. і Румунії - 645 тис.

Як повідомляв "Знай.uа", в одному з польських міст заявили, що хочуть змінити стосунки зі Львовом, оскільки там прославляють Бандеру, що є "скандалом і провокацією".

Також "Знай.uа" писав у Польщі українця викинули з вікна.