Керівник китайської корпорації Xinjiang Tiandi Group Чжен Дацин роздавав жителям рідного села мільйони юаней на подарунки.

Про це пише портал hronika.info.

Інцидент стався у селі Динцицяо, що в провінції Сичуань Китаю. Мільйонер родом звідти. Він прилетів на малу батьківщину на вертольоті та декілька днів зустрічався з односельцями.

Чжен Дацин обдаровував усіх жителів, які досягли 50-річного віку. Чоловік роздав близько дев'яти мільйонів юанів (майже 36 мільйонів гривень) готівкою, а також подарував землякам побутову техніку, в тому числі кондиціонери, телевізори і холодильники, на суму три мільйони юанів (майже 12 мільйонів гривень).

Повідомляється, що Дацин народився в бідній сільській сім'ї в 1959 році. Після школи він відслужив в армії і повернувся на ферму батьків. У 1985 році він поїхав в Урумчі з багажем з одного старого ковдри і декількох монет у гаманці. Вже через десять років він заснував компанію. Зараз у складі корпорації Чжена 16 дочірніх компаній – енергетичних, будівельних та інших. У 2005 році він обіймав 146 сходинку в рейтингу найбагатших китайців, за версією Forbes, проте до 2008 року опустився на 339 місце.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Усе це багатій приурочив святкуванню Китайського Нового року, які відзначають з 5 лютого. Святкування триває 15 днів. Кожен рік Китай разом з іншими країнами відзначає Новий рік 1 січня. Але головне свято Чунь Цзе, коли китайці по-справжньому вступають у новий рік за своїм календарем, проводиться набагато пізніше. Певної дати він не має, час святкування вираховується за місячним календарем, від цього його ще називають місячним Новим роком.

Нагадаємо, що прогноз на тиждень від відомої віщунки: не пощастить на роботі, але пощастить у коханні.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, Китайський Новий рік 2019: все, що потрібно знати про історію свята та як його відзначають.

Також портал "Знай.uа" писав: аналітики стверджують, що в кінці 2018 року попит на апарати Xiaomi впав майже на 35% порівняно з показниками аналогічного періоду 2017 року.