Дослідники знайшли рештки знаменитого авіаносця, який затонув під час Другої світової війни. Його виявили на глибині близько 5 км недалеко від Соломонових Островів.

Про це пише Бі-бі-сі.

Виявило судно USS Hornet (CV-8) команда експедиції Пола Аллена "Петрел". Це був перший дослідний похід експедиції в 2019 році. Глибоководний безпілотний апарат передав на поверхню фотографії корабля, який непогано зберігся.

На ньому і поруч з ним були знайдені літаки, які в момент загибелі корабля знаходилися на палубі.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Це американський авіаносець типу "Йорктайн", який застосовувався США з 1941 по 1942 рр. "Хорнет" зіграв ключову роль в деяких найважливіших морських битвах Другої світової війни, включаючи рейд Дулиттла і битву за Мідуей. Судно брало участь у рейді на Токіо 1942 року і в битві біля атола Мідуей. Він був сильно пошкоджений під час бою біля островів Санта-Крус наприкінці жовтня 1942 р, покинутий екіпажем і затоплений.

Під час цієї ж експедиції було знайдено японський лінкор "Хіеі", який був частиною ескорту авіаносців під час атаки на Перл-Харбор в грудні 1941 року. Він також був потоплений в 1942 році у Соломонових островів.

Головним завданням команди екпедицій "Петрела" є пошук знаменитих загиблих кораблів. Так рік тому команда "Петрела" знайшла інший затонулий американський авіаносець - "Лексінгтон". До цього були знайдені лінкор "Індіанаполіс", японський лінкор "Мусасі", італійський есмінець "Артільері".

Нагадаємо, що дослідники натрапили на рештки короля Антарктиди.

Як повідомляв портал "Знай.uа", завдяки онлайн-системі Google Earth вчені змогли відшукати нові піраміди в Антарктиді.

Також "Знай.uа" писав, сім'я вирішила кремувати померлого батька, але разом з попелом їм передали гору металу. Позаздрив би сам Робокоп.