Інженер і доцент Університету Аляски Давид Денкенбергер придумав систему харчування, яка зможе прогодувати вісім мільярдів чоловік, якщо планету огортає вічна темрява.

Деякі фахівці вважають, що Земля може залишитися без сонячних променів як мінімум з-за двох причин, пише Atlas Obscura.

По-перше, ядерну війну ще ніхто не відміняв. По-друге, масивні виверження супервулканів хоч і трапляються рідко, але завжди загрожували життю на Землі.

В обох сценаріях найбільшу загрозу представляє не сам вибух по собі, а сажа, яка накриє планету і заблокує більшу частину сонячного світла.

Не маючи можливості займатися традиційним сільським господарством мільярди людей помруть від голоду.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Представники Альянсу готують їжу з листя

Проте, за оцінками Денкенбергера, при належному плануванні, технологічному розвитку та міжнародному співробітництві до 80 % світового населення зможе вижити в світі без сонця.

Для цього інженер заснував Альянс за забезпечення харчування Землі у разі стихійних лих. Його учасники запропонували три джерела прожитку постапокаліптичного населення Землі: листя та деревину, одноклітинні бактерії, багаті на білки, які будуть вирощуватися на метані і дивовижних глибоководних океанічних риб-краплею.

Деякі з необхідних технологій вже існують. Нові методи виробництва біопалива перетворюють їстівні листя кукурудзи в цукор, а потім використовують цей цукор для виробництва етанолу. Але коли ресурсів не вистачає, цей цукор можна використовувати в їжу.

Риби-краплі в очікуванні постапокаліпсису

Одна французька фабрика отримує поживний білковий концентрат з поживних зелених листя в промислових масштабах.

Інші стійкі до бід продукти харчування, такі як багаті білками комахи, були частиною традиційного раціону харчування протягом тисячоліть.

Крім того, як вважає інженер, вівці, корови і кози можуть їсти "мертву" траву і листя, тому їх м'ясо і молоко залишаться в нашому раціоні харчування в разі ядерної зими.

Нагадаємо, голодування збільшує тривалість життя, уповільнює процес старіння і покращує здоров'я.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені з'ясували, коли погасне Сонце.

Також "Знай.uа" писав, що американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.