У Бразилії виявили тіло горбатого кита посеред лісу. Його знайшли вже мертвим. Обставини події втсановлюють.

Відео зі "знахідкою" опублікували в Youtube.

Тіла кита виявили у п'ятницю, 22 лютого, на острові Маражо бразильського штату Пара в лісовій зоні. Поки незрозуміло, за яких обставин величезний ссавець там опинився.

За даними місцевого департаменту охорони здоров'я, санітарії та навколишнього середовища Бразилії, кита в джунглях острова Маражо знайшли вже мертвим. У довжину ссавець сягає 11 метрів, а завширшки він шести метрів.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Влада організувала спеціальну міжвідомчу комісію, яка повинна провести розслідування і з'ясувати, яким чином горбатий кит, природним місцем існування якого є океан, міг виявитися так далеко від води. Причину смерті кита визначить розтин, а провівши поверховий огляд, біологи не знайшли на його тілі жодних травм.

"На перший погляд - ніяких травм", - прокоментувала ситуацію представник департаменту Кеті Сільва.

За словами експертів, горбаті кити зазвичай зустрічаються в Бахії на північно-східному узбережжі в період з серпня по листопад. Потім кити мігрують в Антарктику заради прожитку.

Нагадаємо, що відомий британський фотограф Росс Лонг під час подорожі по Австралії відзняв досить цікаву фотосесію. І серед усіх інших виділяється одна - дуже "гаряча" коала в грайливій позі.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, що в США в штаті Флорида вчені-екологи вперше за два роки побачили біля узбережжя самку північного гладкого кита з дитинчам. До того ж, як кажуть самі дослідники, помічені на півдні кити можуть бути вагітними самками.

Також портал "Знай.uа" писав, Японії загрожують цунамі і землетрус. У останнім часом почастішали зустрічі рибалок з сельдяным королем — гігантським створенням, якого вважають передвісником нещасть.