Влада Венеції зробила в'їзд у туристичний центр платним. Таке нововведення запрацює з 1 травня в рамках соціального експерименту.

Про це повідомляє влада Венеції.

Венеція належить до трійки міст, які найбільше страждають від туристів. Тому комунальники запропонували зробити в'їзд в центр платним. Ціна буде становти 3 євро.

Така пропозиція була висловлена ще в січні, а зараз її схвалила комунальна рада Венеції, яка й визначила терміни експерименту і розмір плати. Зібрані з туристів гроші будуть витрачені на утримання міста, в тому числі прибирання величезних обсягів сміття, яке залишають після себе туристи.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Цей захід покликаний заохотити розвиток цивілізованого туризму в нашому місті", - сказав член ради Джованні Джусто.

За його словами, поки плата вводиться в експериментальному порядку. Протягом року місцева влада будуть уважно стежити за змінами, які відбуватимуться в туристичному центрі міста.

Член комунальної ради уточнив, що сума "податку" не повинна перевищувати 10 євро (близько 300 гривень) з однієї особи.

Остаточно всі деталі, пов'язані з новим збором, поки не опрацьовані. Передбачається, зокрема, що він буде стягуватися з авіакомпаній та операторів, що здійснюють автобусні й поромні перевезення, а надбавку автоматично включать у вартість квитка на ці транспортні засоби. Разом із тим мер Венеції Луїджі Бруньяро поки не коментує ситуацію з новим митом і закликає дочекатися остаточного затвердження бюджету парламентом Італії.

Нагадаємо, Венеція розташувалася на третьому місці в списку міст, які найбільше страждають від туристів. Щорічно її відвідує близько 25 мільйонів туристів. Раніше священик у Венеції запропонував ввести податок на глибокі декольте у наречених.

Нагадаємо, що величезні штрафи залишать українців без житла: цей податок сплачують лише 20%.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Найдешевші квартири в Європі: список улюблених місць українців. До вашої уваги повний список країн, де вигідно купувати житло.

Також "Знай.ua" писав про те, що популярний український курорт встановив туристичний податок.