Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв сьогодні підписав указ про перейменування столиці держави Астани в Нурсултан. Документ оприлюднений на офіційному сайті президента Казахстану.

"У відповідності зі ст. 9 закону Республіки Казахстан від 8 грудня 1993 року "Про адміністративно-територіальний устрій" я постановляю: перейменувати столицю Казахстану Астану в столицю Республіки Казахстан Нурсултан", – йдеться у документі.

Документ набирає в чинності з моменту його опублікування – з 23 березня.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

19 березня Нурсултан Назарбаєв оголосив про складання повноважень президента Казахстану, пояснивши, що рішення далося йому непросто. Повноваження глави держави передали спікеру.

Токаєв запропонував перейменувати столицю країни Нурсултан. Він також присвоїв Назарбаєву вищий ступінь відзнаки в Казахстані – звання народного героя.

Раніше ми писали, що після того, як президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв 19 березня оголосив про відставку, було прийнято рішення, що правити країною буде спікер верхньої палати парламенту Казахстану, Сенату, Касим-Жомарт Токаєв. Це передбачає конституція країни. Тобто президентський термін Назарбаєва до 2020 року продовжить Токаєв. Чергові вибори президента в Казахстані повинні відбутися 2020 року.

Як повідомляється, 65-річний Касим-Жомарт Токаєв є кар'єрним дипломатом. Цей чоловік вже побував на посаді міністра закордонних справ і навіть прем'єр-міністра. Політик свого часу навчався в Москві, він вільно говорить казахською, російською, англійською та китайською мовами.