Вчені виявили гадюку, вид якої досі не був відомий науці. Змія знайшлася у сельві Амазонки, її відмінна риса - дивне забарвлення. Про це стало відомо з повідомлення Національної служби природних територій, що охороняються державою країни. Вчені назвали новий вид Bothrops sonene, на честь річки, що протікає в регіоні Мадре-де-Дьос і на мові місцевих індіанців звучить як Сонене. Виглядає рептилія предивно:світло-зелений колір з плямами у формі букви "С" на спині і своєрідною формою лусочок на голові і тілі.

Bothrops sonene належить до родини гадюкових або віперових. Вони мають пару відносно довгих, порожніх всередині зубів, які використовуються для виділення отрути з отруйних залоз, розташованих за верхньою щелепою.

Новий вид гадюки серпентологи виявили під час моніторингу біорізноманіття Національного парку Бауаха-Сонене.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Африці народився слоненя з унікальним кольором шкіри.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: моторошне 15-метрове чудовисько заблокувало русло річки. Кадри не для слабкодухих.

Ще наш портал повідомляв про те, що дослідники виявили дивовижну змію, невідому раніше - атакує, не розкриваючи рота.

Перший екземпляр цього виду був зібраний ночі з крутого берега невеликої скелястого струмка у вічнозеленому тропічному лісі в Ліберії.

Два інших зразка, використаних для опису виду, були зібрані з плантацій бананів, маніока і кави в південно-східній Гвінеї, на відстані близько 18 миль (27 км). Стаття, яка повідомляє про це відкриття, опублікована в журналі Zoosystematics and Evolution.

Нагадаємо, мешканка американського штату Вірджинія виявила у дворі свого сусіда надзвичайно рідкісну змію, у якої була не одна, а дві голови.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Австралії вчені виявили велетенську ящірку з двома головами. На офіційній сторінці Австралійського парку рептилій в Facebook повідомили, що зазвичай тварини з подібними мутаціями не виживають в природі.