Учителя фізики та математики з Кенії Пітер Табічі визнано найкращим. Він виборов перемогу у щорічному міжнародному конкурсі Global Teacher Prize 2019.

Церемонія нагородження відбулася в суботу, 23 березня, в ОАЕ, пише видання Asia One.

Пітер Табічі отримав нагороду у розмірі 1 мільйону доларів. Він обійшов понад десяти тисяч конкурентів із 179 країн світу.

Чоловік з Кенії викладає у середній школі села Пвані (Велика рифтова долина). Його учні неодноразово перемагали в міжнародних наукових конкурсах, чим привернули увагу суддів. Він навіть створив науковий гурток, який пройшов відбір на INTEL International Science and Engineering Fair 2019 Сполучених Штатах Америки.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Переважна частина учнів Табічі живе в незабезпечених або неповноцінних родинах, інші – сироти. У його школі всього один комп'ютер, а на одного викладача припадає 58 учнів. Учитель зізнається, що його школі не вистачає фінансування, він віддає 80 відсотків своєї щомісячної зарплати на підручники та шкільну форму для учнів.

"Ця перемога не належить мені, вона демонструє досягнення юних умів. Я тут тільки завдяки успіху моїх учнів. Виграш дає їм шанс. Він означає, що у них немає кордонів", - заявив переможець міжнародного конкурсу.

У 2017 році тільки 16 з 59 випускників школи продовжили навчання для здобуття вищої освіти, у 2018 році — вже 26.

Премію Global Teacher Prize заснував у 2014 році мільярдер Санні Варки. Нагороду в 1 мільйон доларів отримує найкращий вчитель планети, автор найбільш інноваційної, ефективної та нестандартної методики навчання. Переможця обирає спеціальний комітет з видатних вчителів, освітніх експертів, чиновників, журналістів, розробників, вчених та підприємців.

Нагадаємо, що українець підкорив міжнародний конкурс одним знімком: просто неймовірно.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що спортсмени національної збірної України з успіхом стартували на континентальній першості зі стрільби з пневматичної зброї, що триває у хорватському місті Осієк.

Також портал "Знай.uа" писав, що до рейтингу Forbes потрапило семеро українців: опубліковано прізвища мільярдерів.