Американські вчені розробили революційний пристрій, що дозволяє отримувати електроенергію зі снігу.

Про це повідомляє "Хвиля".

Наразі вже відомо, що пристрій можна встановити стаціонарно, або ж прикріпити на колесо велосипеда, чи підошву взуття.

За словами дослідники у 2019 році вже складно когось здивувати сонячними чи вітровими електростанціями, тому вони пішли далі і створили технологію, яка дозволить добувати електроенергію прямо зі снігу.

снігопад
снігопад

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Наразі вже відомо, що система запрацювала завдяки трибоелектричному ефекту створення електричного заряду при терті певних матеріалів. Вся справа у тому, що дрібненькі частинки снігу несуть позитивний заряд, і вченим варто лише підібрати негативно заряджений матеріал.

"Після тестування великої кількості матеріалів, включаючи алюмінієву фольгу і тефлон, ми виявили, що кремній виробляє більше заряду, ніж будь-який інший матеріал", - говорить технічний керівник Nanotech Energy і хімік з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі Махер Ель-Кади.

Пристрій, який розробила компанія називається трибоелектричних наногенератор (TENG), і воно дозволяє генерувати невелику кількість електроенергії за рахунок тертя зі снігом.

снігопад
снігопад

Наразі вже відомо, що за допомогою вказаного пристрою можна виробляти електроенергію, як з простого снігопаду, так і кріпити до колеса велосипеда чи підошви взуття.

Нагадаємо, в ході азіатських торгів світові ціни на нафту еталонних марок значно зросли. Так, вартість травневих ф'ючерсів марки Brent на лондонській біржі ICE Futures піднялася до 66,65 долара за барель. Дані показники вже на 0,1% вище рівня закриття попередньої сесії.

Як повідомляв "Знай.ua", Південнокорейські вчені розробили проект створення штучного дощу, який допоможе впоратися з зростаючим рівнем забрудненням повітря в Сеулі. Його представив президент країни Мун Чже Ін і запропонував об'єднатися з Китаєм для боротьби зі зростаючими проблемами навколишнього середовища.

Також "Знай.ua" писав, що команда вчених Descartes Labs склала карту світу, яка відображає найбільш забруднені куточки нашої планети.

Розслідування по Майдану можуть тривати 15 років, якщо влада не зміниться - Горбатюк