Північнокорейський лідер Кім Чен Ин вперше приїхав із візитом у Росію. Його бронепоїзд перетнув кордон і зупинився на станції Хасан, пише видання Політека.

Як повідомило джерело російських ЗМІ в адміністрації Примор'я, Кім Чен Ина зустрічали з квітами й хлібом і сіллю. До поїзда була прокладена червона килимова доріжка і прикрашений у синьо-білих тонах коридор із тканини. Примітно, що пробувати коровай північнокорейський лідер відмовився. Йому пропонував один із організаторів - генеральний консул КНДР у Примор'ї Зо Сек Чхор.

Як видно на відео, Кім Чен Ин був одягнений у чорний капелюх і чорний довгий плащ. Із поїзда спустився по трапу, вийшов на червону доріжку, оздоблену тканинами і пішов на зустріч делегації.

"Потім Кім Чен Ин відвідав Будинок російсько-корейської дружби, де зустрівся з працівницею, яка багато років стежить за порядком в будиночку, побудованому напередодні візиту Кім Ір Сена в 1986 році, і подякував їй за службу", - пише російське ЗМІ.

Глава Примор'я Олег Кожемяко опублікував у своєму Instagram відео, на ньому видно Кім Чен Ина та осіб, які його супрооджували. Лідера КНДР, крім приморського губернатора, також зустрічали заступник голови МЗС Ігор Моруглов, посол Росії в Пхеньяні Олександр Мацегора, міністр із розвитку Далекого Сходу і Арктики Олександр Козлов.

Цікаво, що візит Кім Чен Ина в Росію став першим з часу вступу на посаду в 2011 році. Саміт пройде 25 квітня на острові Російський у Владивостоці, головними темами стануть врегулювання ядерної проблеми Корейського півострова і двосторонні відносини.

Кім Чен Ин наголосив, що його нинішній візит у Росію не буде останнім. Крім того, північнокорейський лідер зазначив, що його візит - це перший крок у розвитку відносин із Росією.

Нагадаємо, у Порошенка хочуть забрати головну гордість і основу імперії.

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Гройсман привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента.Шоумен виграв у другому турі виборів з результатом 73,2% голосів.

Також портал Знай.uа писав, що телеведуча Олена-Христина Лебідь почала зустрічатися з 48-річним віце-прем'єром України Павлом Розенком.