У ніч на неділю, 19 травня, в Тель-Авіві завершився 64-й міжнародний конкурс естрадної пісні "Євробачення". У ньому брала участь 41 країна. Цьогорічний конкурс відзначився кількома скандалами. Так, зокрема перемогу представника Нідерландів Дункана Лоуренса можуть анулювати.

У мережі знайшли відео, де Дункан виконує свою пісню "Arcade" ще у 2017 році. За правилами "Євробачення" конкурсна пісня не повинна бути комерційно випущена або публічно виконана до 1 вересня року, що передує заходу.

Продюсер представника Нідерландів - Воутер Харді - виправдався за інцидент. Він заявив, що робота над піснею Arcade велася протягом двох років, і за цей час було написано безліч аранжувань, "від різних темпів до зовсім іншого ключу".

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У свою чергу офіційний представник Європейського мовного союзу (EBU) Девід Гудман зазначив, що відео 2017 року не дало Дункану Лоуренсу переваги. Через це пісня була допущена до конкурсу і перемогу не анулюватимуть.

Зазначимо, що Дункан Лоуренс отримав 492 балів - 231 від журі та 261 від міжнародного телебачення. Це дозволило співакові посісти перше місце на Євробаченні 2019. Італія посіла друге місце, отримавши 465 балів, а Росія опинилася на третьому місці, їй віддали 369 балів.

Окрім того, організатори конкурси усунули від голосування Білорусь. Представники національного журі з країни допустили поширення інформації про результати голосування в мережі. Білоруська делегації на чолі з продюсером Віктором Дробишем, який продюсує учасницю від Білорусі - співачку Zena, отримала санкції від організаторів.

Нагадаємо, учасник "Євробачення-2019" від Росії Сергій Лазарєв поскаржився на упереджене ставлення журі до себе. На думку артиста, це позначилося на підсумках конкурсу.

Як повідомляв "Знай.uа" Осадча і Сердючка підкорили Ізраїль пляжною вечіркою: "За Євробачення".

Також портал "Знай.uа" писав, Євробачення 2019 у яскравих фото: провал Лазарєва, провокація Мадонни та екстаз переможця.