Пішов з життя знаменитий французький актор П’єр Ате. Він здобув популярність, озвучивши Джокера у мультфільмі "Бетмен".

Про це повідомляє телеканал BFM TV.

Актор помер у п'ятницю, 24 травня. Як зазначається, Ате помер у столиці Французької Республіки – Парижі. Про причини смерті поки не повідомляється. Актор також зіграв у таких картинах, як "Анжеліка – маркіза ангелів" (1964), "Аліса Невір" (1993), "Ялта" (1984), "Рай для всіх" (1982), "Графиня де Монсоро" (1971).

П'єр Ате народився 20 квітня 1930 року у Франції. В юності зацікавився театром і став відвідувати заняття в драматичному центрі. Він вчився разом з таким знаменитостями, як Жак Руссо, Анні Жирард і Жак П'єр. З 1953 року П'єр Ате став грати в театрі. Найвідомішими його ролями стали Юлій Цезар, Горбань, Король Лір, Наполеон. Першою роллю в кіно для нього стала робота в серіалі "Манникс" в 1965 -1975 роках.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вже на схилі віку французький озвучив Джокера в мультфільмах про Бетмена, що й принесло йому шалену популярність. Голос Крістофера Ллойда в трилогії "Назад в майбутнє" також належить П'єру Ате. Окрім цього він озвучив знамениті повідомлення у фільмі "Місія нездійсненна".

Нагадаємо, що у місті Такамацу помер Масао Мацумото, чоловік з найстарішої у світі пари, чий спільний вік перевищував 210 років. Масао і його дружина Міяко прожили в шлюбі 81 рік і 201 день.

Як повідомляв "Знай.ua", на відомого відеооператора Дениса Руденка напали біля будинку та побили до напівсмерті. Лікаря тиждень боролися за життя чоловіка, але він так і не прийшов до тями. Посеред ночі серце Дениса зупинилося.

Також портал "Знай.ua" писав, що не стало відомого радянського і російського композитора Євгена Крилатова, музика якого звучала в багатьох мультфільмах. Він писав музику для багатьох стрічок, зокрема, найбільше глядачам запам'яталися композиції "Крылатые качели", музика для мультфільмів "Канікули у Простоквашино", "Умка", "Дід мороз та літо" і багато інших.