Паспорта, які Росія незаконно видає українцям на окупованій частині Донбасу, лідери країн-членів Євросоюзу під час саміту мають намір оголосити незаконними.

незаконна видача Росією паспортів українським громадянам
незаконна видача Росією паспортів українським громадянам

Про це повідомив на своїй сторінці в Twitter журналіст Рікард Джозвяк.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Досить багато про Росію в проекті висновків EUCO. Заклик звільнити 24 моряків, захоплених біля Керченської протоки, невизнання незаконно виданих російських паспортів і заклик до відновлення переговорних зусиль для реалізації Мінських угод", - написав він.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Засідання заплановано на 20-21 червня, на ньому лідери країн-членів Євросоюзу і оголосять про своє рішення.

В коментарях вже відзначилося двоє людей, які дихають негативним ставленням до такого рішення:

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Все буде набагато простіше, на жаль. Жителі ЛДНР будуть мати паспорти РФ для поїздок в РФ і біометричні паспорти України для поїздок в Україну та ЄС. І цей потік буде під вивіскою "гуманітарної кризи" і "Врятуйте жителів Донбасу", "Взагалі-то паспорти дають цілком законно. Будь-яка держава може давати громадянство будь-якій людині, якщо вважатиме за потрібне."

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський вніс у Раду закон про незаконне збагачення чиновників.

Як повідомляв портал Знай.uа, нардепи знову проігнорували запропоновані Зеленським законопроекти - народні обранці не проголосували за їх включення до порядку денного сесії.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський вніс до парламенту новий законопроект "Про цивільну конфіскацію корупційних активів осіб та поновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення".