Сирота-дюгонь по імені Мариум, ставша популярна у всьому світі після того, як була врятована на початку цього року в Таїланді, загинула.

Про це повідомляє британська телекомпанія ВВС.

Дюгонь - вид водних ссавців, єдиний в роді дюгонів з сімейства дюгоневых. Інших сучасних представників виду не залишилося, але до нього ставилася истребленная в історичний час стеллерова корова. Назва "дюгонь" походить від малайського duyung, і означає "морська діва" ("русалка"). Довжина тіла дюгонів 2,5-4 м, вага близько 600 кг.

"Тварина на ім'я Мариум загинуло в суботу від інфекції, через шматочків пластику в організмі сосотояние тваринного погіршився", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Тиждень тому восьмимісячна дюгонь захворіла і перестала їсти. А в ніч на суботу Мириум загинула - всі спроби врятувати її виявилися невдалими.

Мириум стала зіркою мереж після публікації фото, на яких вона "обіймається" з рятувальниками.

"Вона померла від інфекції крові і гною в животі", - говорить глава морського парку провінції Транг" Чайяпрук Веравонг.

Під час розтину в її животі були виявлені шматки пластику, один з них досягав розміру 20 див.

Нагадаємо, антикорупціонери розкрили секрети соратника Порошенка.


Як повідомляв раніше Знай.uа, конкретні кроки для відновлення миру на Донбасі.


Також Знай.uа писав про те, що Зеленський від душі повеселив українців своїм офісом.