Естонія може скасувати безвізовий режим для України.

Із відповідною пропозицією виступив глава МВС Естонії, голова Консервативної народної партії (EKRE) Март Хельма, передає ERR.

Він зазначив, що в парламенті Естонії будуть представлені відповідні законодавчі ініціативи. За словами Хельма, консерватори заздалегідь передбачали, що, як тільки Україна отримає безвізовий режим з ЄС, вона стане "троянським конем".

Безвиз

"Троянським конем у тому числі і для Росії, тому що ті, хто приїжджають сюди, не стільки українці, росіяни зі сходу України, зросійщені українці або просто гомо-совєтікус. Це міграційний тиск зі сходу на нас дуже сильний, і він продовжує посилюватися". Березень Хельма

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Міністр внутрішніх справ Естонії підкреслив, що країна повинна мати можливість вирішувати, в якій кількості, на який термін і на яких умовах впускати. Повна відміна безвізу, на його думку, неможлива.

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу вже відреагував на пропозицію глави МВС. Він вважає, що скасування безвізового режиму для громадян України неможливе і не в інтересах Естонії.

"Одностороння відміна короткострокового безвізового режиму для громадян України з боку Естонії нерозумна і юридично неможлива. Крім виконання Україною об'єктивних умов, це рішення було чітким політичним кроком Євросоюзу, і відмова від нього не відповідає нашим інтересам підтримки інтеграції України в Євросоюз". Урмас Рейнсалу

Ініціативу міністра внутрішніх справ прокоментував і віце-голова парламентської комісії у закордонних справах Марко Міхкельсон (Партія реформ). На його думку, уряд Юрі Ратаса крок за кроком змінює курс зовнішньої політики Естонії:

"Навіть Путін не називав Україну троянським конем для Європи. Тепер це зробив член уряду Естонії".

Нагадаємо, Україна втратить безвиз з Ізраїлем після Євробачення.

Як повідомляв Знай. ua, Польща спростить життя заробітчанам. Польща вирішила трохи спростити процедуру отримання карти поляка, прибравши необхідність знати мову.

Також Знай. ua писав, що для в'їзду в ЄС українцям доведеться купувати дозвіл.