В Японії 1,12 мільйонам громадян передбачена обов'язкова евакуація, а ще 7,97 мільйонам рекомендовано покинути потенційно небезпечні території з-за тайфуну "Хагибис". Про це повідомляє місцевий телеканал NHK.

Евакуація оголошена через високу небезпеку загрози життю і здоров'ю населення. У декількох префектурах країни оголошено максимальний, п'ятий, рівень загрози.

Зараз стихія наближається до Японії з південно-сходу зі швидкістю 25 км на годину. Пориви вітру в центральній частині тайфуну досягають 65 м/с. Очікується, що в ніч з суботи на неділю негода досягне Токіо.

Очікується, що до вечора 12 жовтня тайфун досягне Токіо. У зв'язку з наближенням тайфуну до основного японського острова Хонсю авіакомпанії скасували 1929 рейсів на внутрішніх і міжнародних напрямках. Залізничні компанії заявили про припинення руху поїздів в суботу

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Наслідки шаленої стихії помітні вже зараз, адже шалена стихія вже розгулює японским узбережжям. Дві людини загинули та 77 постраждали від тайфуну. Ще троє з префектури Гумма і Сідзуока числяться зниклими без вести. Без світла залишилися 50 тисяч будинків, два столичних аеропорту припинили роботу. А в Токіо метро закриті і залізничні станції, не працюють багато магазинів.

Пориви вітру в деяких регіонах країни досягають 65 кілометрів на годину.

Японські метеорологи заявили, що по потужності "Хагибис" порівнянний з тайфуном "Іда", який забрав життя понад 1200 людей в 1958 році. У центрі, або всередині "око" тайфуну, пориви вітру досягають 70 метрів в секунду.

Нагадаємо, тайфуни Нібіру повільно висмоктують кисень з Росії.

Як повідомляв Знай.ua, країна потрапила в пастку, скасовані авіарейси, світла немає.

Також Знай.ua писав, що стихія змусила жителів ховатися і боятися.