В Кутаїсі, Грузия, місцеві влаштували протестну акцію перед театром імені Ладо Месхішвілі, яку організували активісти під назвою "Росія - окупант".

Протести в Грузії

Акцію влаштували перед приїздом московського театру "У Никитских ворот", трупа повинна була виступати з гастролями в театрі імені Ладо Месхішвілі. Учасники акції показували під час протесту "червоні картки". Один з організаторів акції, Ніка Деісадзе, заявив: "Для нас візит московського театру неприйнятний, коли в ці хвилини в селі Атоци Росія викрадає грузинську землю".

"Російська окупація, яка триває сьогодні, неприйнятна. На цьому тлі ми вважаємо неправильним візит московського театру. Тому ми нагадали глядачам, що Росія окупувала 20% нашої території", - пояснила актриса Інга Какіашвілі.

Протести в Грузії

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

За словами керівника театру Коте Абашидзе, цей протест є "результатом інформаційного вакууму".

Він говорить, що діяльність театру не має бути пов'язана з політикою, і що у театру налагоджена творча дружба з театрами по всьому світу.

Нагадаємо, раніше Саакашвілі подав у суд за видворення з України: прокуратура повідомила деталі.

Також Знай.uа писав, що мільйони людей вийшли на вулиці, столиця потопає в новій хвилі протестів: відео.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Барселону сколихнули масові протести: поліція застосувала зброю, відео.