В Австрії лікарі провели унікальну операцію з трансплантації серця. Випадок особливий тим, що серце пересадили після тривалої зупинки, такого не робили жодні лікарі.

Згідно з медичними правилами, пересаджувати орган від донора можна, лише коли смерть вже констатовано, але серце ще пульсує. На це в лікарів, як правило, лічені секунди. Цього разу серце вдалося запустити аж після 13 хвилин зупинки - завдяки спеціальному обладнанню та майстерності хірургів.

Серце, фото Вікіпедія

Як стало відомо, здорове серце 61-річному чоловіку із хворим сецем дісталось від загиблого у ДТП.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Слід зазначити, що цей орган вдається зберегти живим протягом 6 годин після вилучення з донора. У результаті успішного завершення цієї операції кількість донорських органів найближчим часом можна буде збільшити.

Медики
Медики

Наголошується, що перша пересадка серця була здійснена ще у 1967 році в Південній Африці. Через рік лікарі з Стенфордського університету провели першу трансплантацію в Америку.

Нагадаємо, що вчені Університетського центру загальної медицини і охорони громадського здоров'я Лозанни, що в Швейцарії, досліджували розвиток серцевої недостатності.

Як повідомляв портал Знай.ua, при перших симптомах застуди більшість воліє самолікування, а не звернення до лікарів. І це перша груба помилка, яку не слід допускати.