Глобальне потепління клімату продовжує змінювати планету. Так, Світовий океан через підвищення температури нагрівся до рекордного рівня.

До такого висновку дійшли вчені з університету Сент-Томаса в США, передає The Guardian.

За словами вчених, підвищення температури Світового океану — "незаперечний доказ" нагрівання планети. Вони назвали це явним показником погіршення клімату, адже Світовий океан поглинає понад 90 відсотків надлишкового тепла кліматичної системи Землі.

Глобальне потепління
Глобальне потепління

Повідомляється, що нагрівання океану стає каталізатором незворотного процесу й призводить до штормів, які порушують колообіг води. Це призводить до посух та масштабних пожеж, як в Австралії.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Вивчаючи океани, ми бачимо безперервне і прискорюється потепління Землі. Це жахлива новина", — заявив професор і учасник дослідницької групи Джон Абрахам.

глобальне потепління
глобальне потепління

Вчені також зазначили, що висока температура океанів призводить до того, що вони все більше топлять лід, з-за чого підвищується рівень моря. За їх оцінками, рівень Світового океану почав рости, як мінімум, з початку XX століття, а до кінця сторіччя підніметься на метр. Це призведе до того, що потрібно буде переселити 150 мільйонів осіб.

Нагадаємо, що магія чисел: як дата народження впливає на долю людини.

Як повідомляв Знай.ua, Іран примушує родичів загиблих пасажирів МАУ "закрити роти": "Якщо хочете отримати тіла...".

Також Знай.ua писав, що астрономи знайшли зірки, куди може "переселитися" людство: ось вона, наша нова домівка.