З'явилася інформація, що в ніч на неділю, 19 січня, над Україною пролетіли десятки супутників американської компанії SpaceX, які належать всесвітньо відомому мільярдерові та винахіднику Ілону Маску. Про це повідомляється на сторінці "news_kiev" в соціальній мережі Instagram.

Ілон Маск

Так, над Україною пролетіли 60 супутників, які будуть підтримувати дешевий і високопродуктивний інтернет-канал, що відкриває доступ до всесвітньої мережі на всій території планети. Також у мережі з'явилося відповідне відео.

Наголошується, що тестову групу з 60 супутників американська компанія SpaceX бізнесмена Ілона Маска запустила на орбіту Землі 23 травня 2019 року. Другий запуск супутників відбувся 7 січня 2020 року. На сьогоднішній день в космосі знаходиться вже 120 апаратів, які обертаються навколо нашої планети на низькій орбіті, приблизно в 550 кілометрів від поверхні.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, що засновник американської компанії Tesla, мільярдер винахідник Ілон Маск анонсував появу автомобілів, які зможуть розмовляти з людьми.

Як повідомляв портал "Знай.ua", до 2050 року компанія SpaceX збирається доставити із Землі на Марс близько мільйона осіб, а також будувати по сто космічних кораблів Starship в рік.

Також "Знай.ua" писав, що генеральний директор Tesla Елон Маск вирішив перевірити сторінку про себе у Вікіпедії.