Під час буріння льодовика в горах Тібету для отримання проб стародавнього льоду дослідники виявили велику кількість раніше невідомих науці мікроорганізмів, повідомляє Sciencealert.

Як повідомляється, колонію мікроорганізмів виявили на глибині 50 метрів під поверхнею льодовика. Усього виявили 33 вірусні групи, з них 28 були раніше невідомими науці. Вчені вважають, що деякі з них можуть виявитись патогенними як для інших мікроорганізмів, так і для людей та тварин.

Коронавірус з Китаю, фото: Mirror
Коронавірус з Китаю, фото: Mirror

Ця знахідка вкотре поставила питання боротьби із глобальним потеплінням, оскільки зміни клімату здатні випустити ці стародавні віруси на волю. Також це відкриття зможе допомогти з’ясувати, яким був кліматичний стан на планеті Земля багато тисячоліть тому.

Нагадуємо, що коронавірус, епідемія якого спалахнула в Китаї, вже дістався до Європи — у Франції вже зафіксували два випадки захворювання.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа китайці перенесли смертельний коронавірус у свої смартфони: у грі сидить вся країна.

Також портал Знай.uа писав про те, що в Китаї набирає популярність додаток про вірус-убивцю Plague.