Кількість хворих смертельним китайським коронавірусом 2019-nCoV станом на 27 січня перевалило за 2800 людей, а кількість загиблих – 81 людина. Крім того, випадки захворювання вірусом підтвердили вже в 14 країнах. Про це повідомляє видання Reuters.

Так, переважна більшість хворих припадає на материковій частині Китаю, де зареєстровано 2744 випадків. Близько половини з них зафіксовано в провінції Хубей, столицею якої є місто Ухань.

Коронавірус в Китаї, фото: TK Media
Коронавірус в Китаї, фото: TK Media

У цій же провінції зафіксовано 76 смертей від нового вірусу, ще п'ять – в інших регіонах Китаю.

Спалах вірусу було помічено в США, Франції, Гонконзі, Тайланд, Макао, Австралія, Тайвань, Японія, Сінгапур, Малайзія, Південна Корея, В'єтнам і Непал. При цьому смертельних випадків у цих країнах поки не було.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, Знай.uа знайшов студентку з України, яка прямо зараз знаходиться в зараженому коронавірусом Ухані.

Як повідомляв портал Знай.uа, у мережі з'явилися моторошні кадри того, що зараз відбувається в лікарнях ізольованого китайського міста Ухань.

Також портал Знай.uа писав, що у Франції зареєстрували перші два випадки зараження коронавірусом nCoV.