Провінція Тяньцзінь, що на півночі Китаю оголосила про введення воєнного стану через смертоносний коронавірус з Уханю. Про це повідомляє видання Global Times.

Відомо, що влада 15-мільйонного міста підпорядкує лікарні і півтисячі медичних бригад військовому управлінню. До речі, це перше китайське місто, яке зважилося піти на такий серйозний крок.

Коронавірус з Китаю, фото 24 канал
Коронавірус з Китаю, фото 24 канал

Варто уточнити, що Тяньцзінь розташований приблизно в 120 км на південний схід від Пекіна. Станом на вівторок, 28 січня, від нового коронавіруса вже померло 107 людей, а кількість інфікованих перевищила 4,5 тисячі.

Нагадаємо, Україна отримає спеціальні тест-системи, які допоможуть в діагностиці можливого зараження китайським коронавірусом 2019 - nCoV.

Як повідомляв портал Знай.uа, відомий лікар і декан медичного університету в Гонконзі заявив, що коронавірусом в Ухані може бути заражено більше 40 000 чоловік, що набагато більше, ніж подають офіційні дані.

Також портал Знай.uа писав, що Україна планує з наступного тижня обмежити пряме авіасполучення з Китаєм, де зараз борються з епідемією смертельного коронавіруса 2019-nCoV. Відомо, що захворювання вже зафіксовано в 16 країнах світу.