В Китаї заявили, що будуть страчувати за приховування симптомів нового коронавірусу або спотворення інформації про стан хворого. В країні ввели кримінальну відповідальність за поширення вірусу.

Про це йдеться в заяві китайського суду, пише DW.

Повідомляється, що китайська влада заборонила хворим з температурою або кашлем подорожувати по країні на автобусах, поїздах і літаках. До того ж, приховування історії своїх подорожей в Китаї тепер теж можуть кваліфікувати як кримінальний злочин. Людей, що поширюватимуть вірус, будуть звинувачувати у створенні потенційної загрози для суспільства. У них буде три варіанти: 10 років в'язниці, довічне ув'язнення, або смертна кара.

китайський коронавірус
китайський коронавірус

Крім того, Національна комісія з охорони здоров'я Китаю додає, що всі громадяни, що повертаються додому після свят із епіцентру епідемії, повинні залишатися вдома або під наглядом лікарів 14 днів, а ті, хто відмовляться від карантину, будуть покарані. Як саме, у повідомленні не сказнно.

Коронавірус в Китаї, фото з вільних джерел
Коронавірус в Китаї, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Багато виробництв в КНР так і не відкрилися після продовжених владою новорічних канікул. Заступник міністра транспорту Китаю Лю Сяомін повідомив, що число поїздок всередині країни становить п'яту частину нормального обсягу. За останніми офіційними даними, на материковій частині Китаю від вірусу померли близько 1500 чоловік, понад 66 тисяч людей інфіковані.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше українка повідомила, що не вірить в ефективність заходів безпеки, які ввела Україна по відношенню до тих, хто побував у Китаї.

Також "Знай.ua" писав, що китайські вчені заявили, знайшли дієвий спосіб лікування смертельного коронавірусу, а також з'ясували, які люди найчастіше хворіють то помирають від цієї інфекції.