Вдова баскетболіста Кобі Брайанта Ванесса подала позов проти Island Express Helicopters - компанії, що експлуатувала вертоліт Sikorsky S-76B, в результаті аварії якого загинули Кобі Брайант і його донька Джіанна. Ванесса вважає, що в смерті її чоловіка винен пілот — і хтось повинен понести відповідальність.

"Порушення зобов'язань і халатність з боку Island Express Helicopters призвели до травм і збитків, про які йде мова в даному документі. Покійний Кобі Брайант, позивач, був убитий в результаті недбалого поводження Ари Зобаяна (пілота вертольота — прим. ред), за яке обвинувачений Island Express Helicopters несе відповідальність у всіх відносинах", - цитує LA Times уривок позову.

Кобі Брайант з дружиною, фото: instagram / vanessabryant
Кобі Брайант з дружиною, фото: instagram / vanessabryant

Крім того, у документі наголошується, що компанія допустила до польоту повітряний засіб, не пристосований до використання в погодних умовах, що склалися в ранок трагедії. Повідомлялося, що у той день був густий туман і, як наслідок, недостатня видимість. Всього у позові 27 пунктів, запитувані суми компенсацій не уточнюються. Зазначається, що Ванесса Брайант вимагає не лише відшкодувати моральну шкоду після втрати чоловіка і 13-річної доньки, але і витрати на похорон. Виявилося, пілоту Арє Джорджу Зобояну вже робили попередження щодо польотів в умовах обмеженої видимості.

Приватний вертоліт баскетболіста розбився 26 січня приблизно о 10 ранку за місцевим часом в передмісті Лос-Анджелеса Калабасасі. Разом з ним загинули його донька і ще кілька людей.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Кобі Брайант з сім'єю, фото: instagram / vanessabryant
Кобі Брайант з сім'єю, фото: instagram / vanessabryant

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, безутішна вдова Кобі Брайанта благає про допомогу після фатальної аварії, фото

Як повідомляв портал "Знай.ua", донька Кобі Брайанта після загибелі батька звернулася до нього: "Люблю…"

Також "Знай.ua" писав, що фанат Кобі Брайанта напророкував його загибель 7 років тому — збіг чи містика?