Китай, щоб перемогти COVID-19, запровадив жорсткий карантин і навіть смертну кару за порушення обмежень. А в Туркменістані вирішили піти іншим шляхом і "перемогти" коронавірус своїм крайнім засобом.

Влада Туркменістану заборонила використовувати слово "коронавірус" державним ЗМІ та Міністерству охорони здоров’я, яке розповсюджує інформаційні брошури в лікарнях, школах та на підприємствах.

Про це 31 березня повідомила Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" (RSF).

Як повідомляють місцеві журналісти, цивільна поліція в Туркменістані може затримати людей, які носять медичні маски або просто розмовляють про коронавірус на вулиці.

Керівниця департаменту Східної Європи та Центральної Азії "Репортерів без кордонів" Жанна Кавельє вважає, що "туркменська влада виправдала свою репутацію, застосувавши цей крайній метод для викорінення всієї інформації про коронавірус".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов, фото: AFP
Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов, фото: AFP

У RSF заявили, що відповідними діями Туркменістан наражає на небезпеку своїх громадян та підсилює авторитаризм:

"Виганяючи слово "коронавірус" з туркменського словника, радикальним кроком для придушення всієї інформації про пандемію уряд Туркменістану наражає на небезпеку своїх громадян... Це заперечення інформації не тільки ставить під загрозу громадян Туркменістану, що піддаються найбільшому ризику, але також підсилює авторитаризм, нав'язаний президентом Гурбангули Бердимухамедовим. Ми настійно закликаємо міжнародне співтовариство відреагувати і притягнути його до відповідальності за систематичні порушення прав людини".

Туркменістан, який займає останнє місце в рейтингу Всесвітньої свободи преси RSF за 2019 рік, є однією з найбільш закритих країн світу. Уряд Туркменістану контролює всі вітчизняні ЗМІ та продовжує посилювати переслідування тих, хто передає інформацію медіа, які працюють у вигнанні.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тайський король пішов у самоізоляцію з 20 наложницями

Як повідомляв портал Знай.ua, принц Чарльз одужав від коронавірусу і після самоізоляції взявся тиснути всім руки

Також Знай.ua писав, Італія готує план "реабілітації" після пандемії