У Перу археологи натрапили на вкрай неочікувані знахідки. Відтак, на території поруч з високими пірамідами Сонця і Місяця вони виявили дуже древні поховання людей та знайшли останки акул, китів та інших морських істот.

Джерело: науковий журнал Archaeology.

Як відзначається, унікальні артефакти та рештки були знайдені в шести милях від північного узбережжя Перу, а точніше на території 15-поверхових пірамід Сонця і Місяця, побудованих народом Моче, який процвітав в північній частині Перу приблизно з 200 по 800 роки нашої ери.

Рештки риб

Відтак, археолог Університету Флориди Габріель Прієто і його команда розкопали кам'яну платформу на кручі з видом на узбережжі Тихого океану в місці, відомому як Пампа-ла-Крус. І вже там виявили поховання більше дюжини глибоководних істот, у тому числі дев'яти акул.

Популярні новини зараз
Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Рештки риб

Також були ідентифіковані скелети двох сонячних риб і двох золотоперих тунців, незвичайних видів на перуанському узбережжі, а також двох китів Kogia, які є одними з найрідкісніших китів в світі. Здавалося, що всі тварини були навмисно поховані людьми з Пампа-ла-Крус, які побудували платформу десь між 500 і 750 р н.е.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, археологи перетворили легендарного Сфінкса на "вебкам-модель" і розгадали таємницю тисячоліть.

Як повідомляв Знай.uа їсти, щоб еволюціонувати — неандертальці виявилися талановитими дієтологами.

Знай.uа писав, археологи знайшли унікальні годинники, "повелителю часу" понад дві тисячі років.