Коронавірус серйозно вплинув на економіку більшості країн. У числі постраждалих опинилися й підприємства, що постачають харчі, а також продуктові магазини і супермаркети. Ціни на продукти харчування в світі через пандемію різко знизилися. Індекс продовольчих цін, який публікує Організація Об'єднаних Націй, за березень склав 172 пункту. Це на 4.3% менше, порівняно з лютим.

При розрахунку індексу продовольства враховуються індекси цін на п'ять продуктів харчування, які користуються найвищим попитом по всьому світу. Зокрема, мова йде про зернових, м'ясних, молочних продуктах, цукрі, а також ратительных оліях.
Економіст Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН Абдулреза Аббасіан розповів, що причина зниження цін полягає в падінні попиту. Попит падає з-за погіршення економічних перспектив через пандемії по всьому світу.
В ООН відзначили, що сильніше за інших продуктів подешевшав цукор. Індекс по цьому продукту знизився на 19%. Головна причина – простій кафе, кав'ярень, кондитерських та інших закладів, які постраждали через зниження споживання поза домом. Також серйозно подешевшало і рослинне масло. Індекс за нього впав на 12%.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що продуктові ринки в Україні зможуть працювати під час спалаху коронавіруса.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", в АТБ продавали напханий металевими скобами хліб.

Також Знай.uа писав, що чоловік приніс з супермаркету вівсянку з черв'яками.