Мешканка Полоцька померла від коронавірусу, в офіційній статистиці її немає.

У Білорусі син померлої жінки, у якої виявили covid-19, написав заяву в міліцію на президента країни Олександра Лукашенка. Про це повідомляє Белсат.

Син 68-річної жінки Олександр Матвєєв, який проживає у Франції і не може приїхати в Білорусь, поки закриті кордони, розповів, що його мати лежала в лікарні протягом кількох тижнів - у неї виявили доброякісну пухлину.

"Провели операцію, вона пройшла успішно. І буквально через два дні вона почала кашляти, піднялася висока температура. Діагноз змінювали тричі", - сказав він.

Лідія Матвеєва. Фото: belsat
Лідія Матвеєва. Фото: belsat

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За словами однієї з родичок померлої, жінці прописали антибіотики, а через кілька днів вона потрапила в реанімацію з важкою формою пневмонії під апарат ШВЛ.

"Ніяких офіційних коментарів від лікарні ми не отримали, додзвонитися було неможливо. Про її стан і смерть ми змогли дізнатися лише через знайомих лікарів. Діагноз коронавірус був поставлений тільки в морзі", - сказала вона.

Свідоцтво про смерть Лідії Матвеєвої, фото:belsat
Свідоцтво про смерть Лідії Матвеєвої, фото:belsat

Олександр був шокований подією і в розпачі написав заяву в міліцію з вимогою порушити кримінальну справу проти Лукашенка, "який, перебуваючи на посаді президента Республіки Білорусь, не прийняв необхідних заходів щодо захисту населення від поширення особливо небезпечного вірусу".

За словами чоловіка, в країні необхідно ввести карантин.

"Страшно те, що ніякої інформації людям не надходить, прізвища загиблих не публікуються офіційно, все прховується. Люди повинні знати, що відбувається у нас в країні. Карантин необхідний, необхідно захистити лікарів", - прокоментував Олександр свою зяву.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у США копи затримали творця Covid-19

Як повідомляв портал Знай.ua, італійка стала найстаршою людиною, яка одужала після Covid-19

Також Знай.ua писав, Китай використав пандемію на свою користь, як змінилося життя Піднебесної після коронавірусу