Родині з п'ятьма дітьми в запорізькому Токмаку терміново проводять курс профілактичного лікування.

У Запорізькій області лисиця покусала собаку в приватному дворі, біля якої знаходилися кілька цуценят. Господиня з дітьми кинулися до закривавленої собаки, після контакту з твариною жінка з п'ятьма дітьми була госпіталізована.

Скажена лисиця могла заразити людей.

За словами начальника Токмакського районного управління Госпродпотребслужби Ігоря Левченка, фахівці управління з'ясували, що лисицю загризла сусідська бійцівський собака. Голову лисиці відправили на експертизу, яка підтвердила захворювання на сказ.

Небезпека цієї інфекційної хвороби полягає в тому, що сказ передається через слину заражених тварин. Тому, наприклад, якщо слина скаженої лисиці через цуценят потрапила на руки людей, то при наявності будь-яких ран на тілі інфекція може потрапити в кров людини. Рятують лише щеплення.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Мати з п'ятьма дітьми перебуває в лікарні.

Нагадаємо, що на Львівщині правоохоронці розслідують справу про придбання шкльних меблів за завищеними цінами.

Як повідомляв Знай.иа в Україну прийшло сильне похолодання, яке відчується в середу майже у всіх областях.

Знай.иа писав, що з січня по липень 2019 року до державного бюджету від розмитнення авто на "евробляхах"надійшло 7,084 мільярдів гривень.