У Запоріжжі 15-річна дівчинка стала матір'ю двійні. Діти народилися раніше терміну, на 33 тижні вагітності, і перебувають у важкому стані. Про це передає сайт 061, посилаючись на слова головного лікаря дитячої обласної лікарні Юрія Борзенко.

За інформацією медика, один малюк знаходиться в реанімації, в дитячій обласній лікарні, а другий – з мамою в перинатальному центрі.

Обидві дитини не можуть самостійно дихати, їх підключили до апаратів штучної вентиляції легенів. У дітей – тріщини в легенях, надриви і гематоми.

За словами волонтерки Злати Некрасової, яка через соцмережі намагається допомагати цій родині з села Біленьке, у матері немає грошей на найнеобхідніше: ліки та речі першої необхідності. Вона також стверджує, що бабусю дітей не пускали до них без куплених ліків.

Однак Борзенко заперечує, що нічого подібного не відбувалося. Він говорить, що всі ліки надаються за рахунок лікарні, у тому числі і дві ампули штучного сурфактанту для розкриття легень по 16,5 тис. грн за штуку. Другого малюка повністю забезпечує перинатальний центр. Скандал виник через те, що батькові малюків дали список необхідних витратних матеріалів, з якого він купив тільки памперси.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Я думаю, що дитина вже отримала за рахунок бюджету чимало грошей», - зазначив лікар, додавши, що життя дітей все ще знаходяться в небезпеці.

Нагадаємо, одне тіло на двох: у Чернівцях жінка народила сіамських близнюків.

Як повідомляв раніше Знай.uа, на Волині фура влетіла в переповнений людьми автобус: дикі кадри з місця трагедії.

Також Знай.uа писав про те, що у Києві зловили тренера, який зґвалтував хлопчика на очах у іншого: він переховувався 4 роки.