Неділя 17 листопада в Запоріжжі буде сонячна і ясна. День обіцяє бути чудовим, якщо не звертати уваги на досить холодне повітря, попереджає сайт Sinoptik.

Вдень повітря прогріється до 7 градусів тепла, а вночі похолодає – всього градус вище нуля.

Найтеплішим 17 листопада в Запоріжжі було у 1963 році (майже 17 градусів тепла). А рекордно холодною – в 1948 році, більше 13 градусів морозу.

Погода в Україні 17 листопада

В народі цього дня шанували Іоаникія Великого. Вважалося, що цього дня вже треба було завершити посадку часнику, тоді він і виросте гарний. Якщо 17 листопада тепло – весна буде рання, м'яка; холод і сніг – весна пізня і холодна, якщо відлига – зима і весна теплі.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Якщо в цей день іде дощ, то на Введення (4 грудня) снігу буде по коліна. Випав сніг - увесь листопад буде холодним і морозним. Замерзла земля і дме холодний вітер – снігу не буде до Нового року. Якщо кури ходять дотемна - наступного дня буде негода.

Нагадаємо, раніше кінець аномальної температури: листопад принесе в Україну справжню осінь.

Також Знай.uа писав, що листопад може подарувати романтику, гроші і удачу: озвучені головні прикмети і забобони "чарівного" місяця.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що новий рік 2020: прикмети, забобони, повір'я та головні заборони.