Під Запоріжжям, у селі Шевченкове, зграя лебедів потрапила в крижаний полон. Про це розповіли в обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій області.

Як стало відомо, повідомлення про те, що птахам в біді терміново необхідна допомога, надійшло вранці 24 листопада, в неділю.

Прибувши на місце події за викликом місцевих жителів, співробітники ДСНС виявили декількох змучених лебедів, яких мороз закував у лід прямо на озері. Ані злетіти, ані самостійно вибратися з полону птахи не могли. Без втручання людини їм загрожувала б неминуча загибель.

Оцінивши ситуацію, четверо рятувальників вирушили на допомогу пернатим на човні, принагідно розбиваючи лід на озері. Переляканих птахів благополучно звільнили, ніхто з лебедів не постраждав. Вся зграя змогла спокійно піднятися в небо.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зграю лебедів врятували від неминучої загибелі, ДСНС

Рятувальники зазначають, що при різкому настанні холодів подібні ситуації – не рідкість. Тому небайдужих громадян просять повідомляти державним службам про птахів і тварин, які потрапили в скрутне становище.

Нагадаємо, що у місті Буча, що під Києвом, розлючений кіт несподівано напав на господарів, залишаючи на тілі подряпини і сліди від укусів.

Як повідомляв портал Знай.uа, для читачів склали топ-10 найкрасивіших тварин на нашій планеті.

Також портал Знай.uа писав, що в Малайзії помер останній у країні Суматранський носоріг. Як зазначається, самці по кличці Іман було всього 25 років.