Посеред зими, напередодні новорічних свят в Запоріжжі і області почали цвісти рослини. Про це розповіли в соцмережах здивовані городяни.

За їх словами, через аномальне тепло рослини масово збиваються з графіка і починають цвісти, сприймаючи занадто теплу зиму як весну. Дивовижні знімки вже привернули увагу більшості українців.

Наприклад, у Бердянському районі зацвіло вишневе дерево. Знімками вишні, що невчасно розпустилася, поділилася місцева мешканка Олена Галата у соцмережі Facebook. На знімках можна розглянути яскраві квіти, які покрили гілки невеликого дерева.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Олена Галата, Facebook

В самому Запоріжжі уважні городяни помітили квітучу чорну смородину, а на острові Хортиця – покриті квітами чагарники і навіть дикі квіти.

Фото: Олесь Барліг

Фото: Олена Попова

За словами біологів, рослинам, які переплутали сезони, загрожує загибель або безплідність по весні – всі свої сили вони витратять взимку на цвітіння. Однак квітуча вишня напередодні Нового року – приємне нагадування про те, що за зимою завжди приходить весна зі справжнім теплом і яскравим сонцем.

Нагадаємо, за бузком: в Запоріжжі зацвіли перші весняні квіти.

Також Знай.іа писав про те, що в Одесі зацвіла сакура, чарівне відео аномалії влюбило в себе Україну.