У Запоріжжі 27 грудня очікується сира і мокра погода, але дощу не очікується. Такий прогноз дали метеорологи сайту Sinoptik.

Вдень повітря прогріється до 5 градусів вище нуля, а вночі – до 3-4 градусів тепла. Найтеплішим 27 грудня в Запоріжжі було в 2004 році, до 11 градусів вище нуля. А найхолоднішим – у 1953 році, до 23 градусів морозу.

Погода в Україні 27 грудня, Укргідрометцентр

Народ в цей день поминав святого Фікса, а також шанував пам'ять святих Левкия і Калинник.

Вважалося, що до 27 грудня вже повинна встановитися справжня зимова погода – зі снігом, морозом та ожеледицею. Помічали, що світловий день потроху починає додаватися, знаменуючи наближення весни.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Якщо повітря ставав більш прозорим, це означало, що на наступний день стане холодніше. Гнізда куріпок, розташовані ближче до людського житла, означали наближення довгої і суворої зими. Якщо тетеруки й куріпки злітають з дерев, ховаючись в глибині лісу, то в найближчі кілька годин почнеться сильний сніговий буран.

Нагадаємо, що к Нового року триматиметься плюсова температура, а вже в день свята стовпчик термометра впаде до -4 -2 градусів.

Як повідомляв портал Знай.uа на горі Піп Іван у Карпатах вже випало кілька сантиметрів снігу на радість любителям гірничо-лижного сезону.

Також портал Знай.uа писав, що перед новорічними святами в Україну прийдуть їхні традиційні атрибути — мороз і сніг.