У Запоріжжі 18 січня очікується похмура і сира погода. Туман несподівано нагряне в місто, погіршивши видимість до півкілометра. При цьому ніяких опадів не буде, обіцяють фахівці сайту Sinoptik.

Вдень у Запоріжжі повітря прогріється не більше, ніж до 2-3 градусів вище нуля, а вночі температура повітря впаде до 2 градусів морозу.

Найтеплішим цей день, 18 січня, був для запорожців в 1948 році і в 1955 році, тоді стовпчики градусників показали 10 градусів вище нуля. А в 1964 році був встановлений рекорд морозу – до 23,4 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 18 січня, Укргідрометцентр

Згідно з народними віруваннями, у цей день, 18 січня, відзначали святвечір перед святом Хрещення. Зазвичай намагалися в цей період дотримуватися суворого посту, а день перед Богоявленням називали «Голодна кутя».

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вважалося, що хуртовини, снігу і паморозь у цей день обіцяли гарні врожаї влітку. Зоряне, чисте небо вночі перед Хрещенням – ягоди, горох, боби і пшениця добре вродять. Якщо сильний вітер дув з півдня, то літо буде грозовим і неспокійним. Якщо на Водохреща метем заметіль, то така погода буде і на Масницю.

Повний місяць обіцяла сильне повінь навесні, тому заздалегідь готувалися до можливих повеней.

Як повідомляв Знай.uа українцям нарешті розповіли, чому потрібно перестати пити після 40-ка.

Також Знай.uа писав, що українцям дозволили користуватися кількома медичними послугами безкоштовно.

Ще Знай.uа писав, що потрібно перевіряти дріб'язок, так як Нацбанк випустив нову колекційну монету.