В Запоріжжі весь день, 26 січня, протримається похмура погода без опадів. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

Температура повітря вдень у Запоріжжі прогріється до 3 градусів тепла, а вночі сильно не похолодає – тільки до нуля градусів.

Надзвичайно теплим цей день, 26 січня, в Запоріжжі в 1986 році, до 6 градусів тепла. А неприємно холодним – у 1947 році, до 23 градусів морозу.

За народним віруванням, 26 січня шанувався преподобний самітник Іринарх. В цей день дивилися на те, якою буде місяць, щоб передбачити погоду на подальший час. Якщо навколо місяця збирається туманний ореол, то в найближчому майбутньому варто чекати хуртовини. Крім того, намагалися стежити за тим, що в цей період відбувалося в лісі і як вели себе з тваринами.

Тріск у лісі віщував довгі і тріскучі морози, шум у кронах дерев – скоро потеплішає і почнеться снігопад. Дивилися на кішок – якщо вони ховають мордочки в лапки, то незабаром вдарять морози. Якщо собака згорнулася калачиком, то наближається сильне похолодання, а якщо розвернулася і витягнулася, то варто чекати потепління.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа українцям нарешті розповіли чому потрібно перестати пити після 40-ка.

Також Знай.uа писав, що українцям дозволили користуватися кількома медичними послугами безкоштовно.

Ще Знай.uа писав, що потрібно перевіряти дрібниця, так як Нацбанк випустив нову колекційну монету.