У Запорізькій області масово закриваються школи на карантин. Про це розповіли у прес-центрі Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України.

Зокрема, в місті Бердянськ кількість дітей, хворих на ГРВІ, зросла настільки, що закрилися на карантин всі школи і дитячі сади. За попередньою інформацією, діяти пауза у навчальному процесі буде з 25 по 31 січня, якщо ситуація не погіршиться.

Крім того, на карантин закриті Тимошевська, Молочанська, Новоолексіївска і Владівська школи. В самому Запоріжжі тимчасово припинено навчання у 23 школах, в деяких інших навчальних закладах на карантин закривають окремі класи.

У школах області відсутні 8,4% учнів, з них через захворювання на гостру респіраторну вірусну інфекцію — 6,3% учнів. При цьому приблизно на такому ж рівні кількість дітей, які не відвідують дитсадки – до 7%.

В Запоріжжі закриті шість груп садочків № 14, №244, №282, №235, №286 і №229. В області – одна група закрита на карантин.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, раніше в китайській соціальній мережі Weibo стало вірусним відео з лікарні в Ухані - епіцентрі спалаху коронавірус, перевантаженій хворими.

Як повідомляв портал "Знай.uа" 24-річна українка Анастасія Савченко, яка уже три роки проживає в Китаї, розповіла про те, як місцеві жителі реагують на ситуацію з поширенням вірусу і що робить влада, щоб врятувати людей

Також "Знай.uа" писав, що відома мобільна гра розробників Miniclip – Plague Inc., в якій потрібно створити вірус, щоб з його допомогою знищити все людство, очолила рейтинг завантажень в китайському App Store.