У понеділок, 18 травня, стало відомо про те, що 70 медиків із Запоріжжя так і не отримали доплату за боротьбу з коронавірусом.

Таким чином, повідомляється, що медичні працівники, які ризикували своїм життям для того, щоб вилікувати інших, досі не отримали 300 відсотків надбавки. Україна повинна медикам Запоріжжя за березень місяць близько одного мільйона гривень. Про це повідомляє прес-служба міської ради, посилаючись на мерію Володимира Буряка.

Статистика заражень за 19 травня, фото: Міністерство охорони здоров'я

Він каже, що їм доведеться знайти ці кошти в бюджет міста та виплатити всім медикам. Даний проект буде розглянуто на найближчій сесії міської ради. При цьому, Володимир Буряк зазначив, що сподівається на те, що ці гроші будуть компенсовані державою.

Голова області, Віталій Туринок говорить про те, що за березень місяць, медики одразу трьох лікарень, які знаходяться в Запоріжжі, Бердянську та Мелітополі отримали надбавку в розмірі 300% за боротьбу з коронавірусом. Також, кошти були виплачені і шести бригад швидкої допомоги. В березні їм виплатили усім, як треба і в термін, однак, у квітні, держава виплатила менше половини цієї суми.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, що в Україні на сьогоднішній день вже 18,876 випадків, і 260 було зареєстровано лише за останню добу.

Нагадаємо, українців порадували безкоштовними медпослугами, що потрапило в "халявний" список.

Як повідомляв Знай. ua, Україна послаблює карантин з 11 травня.

Також Знай. ua писав, що українці отримають безкоштовні медпослуги 1 червня, Моз розширює перелік.