На Азовському морі пташиний бум реготунів, абсолютно незвичайне явище вдалося закарбувати в об'єктив камери.

Таким чином, повідомляється, що на Білосарайській косі, яка розташовується в Азовському морі, був зафіксований незвичайний рекорд. Біля узбережжя оселилася ціла колонія чайок, а це, досить рідкісне явище.

Орнітологи кажуть про те, що в останній раз таке явище було понад 25 років тому. На даний момент на острові зібралося більше п'яти тисяч чайок і їх маленьких пташенят. Інформація про це з'явилася в сюжеті "ТСН".

Місцеві жителі назвали цих пташок реготунами. Все із-за їх специфічного і гучного крику. Однак, якщо говорити серйозно, то повна назва даного виду чайок – желтоногие мартыны.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам
Показати ще

Не можна не відзначити унікальність Білосарайської коси, яка розташовується приблизно в 30 кілометрах від міста Маріуполь. На сьогоднішній день вона омивається абсолютно з усіх боків, однак, ще нещодавно, частина коси була з'єднана з курортними селищами. Тому птахів, які там поселялися, лякали туристи і рибалки.

Місце, де на даний момент мешкають птахи, може незабаром стати заповідником. Це відбудеться в тому випадку, якщо ті залишаться там надовго. До Білосарайської коси можна дійти по воді пішки, або ж припливти туди на човні через Азовське море.

Нагадаємо, літня погода і невгамовні пожежі – метеоролог поділилася своїми прогнозами на весну в Україні.

Як повідомляв портал Знай.іа, для людства в найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.іа писав прогноз погоди на травень – заморозки, літня спека і дощі зваляться на голови українців.