Стало відомо про те, що в Україні припинив свою роботу найбільший завод по виробництву масел «Azmol».

Таким чином, повідомляється, що Найбільший в Україні виробник масел і мастильних матеріалів компанія “Азмол Брітіш Петрокемикалс” (Бердянськ, Запорізька область) вимушено зупинила випуск продукції.

Зупинка пов'язаний тим, що набув чинності законопроект, згідно з яким, товарний код 2710 19 99 00, а також інші мастильні матеріали включені у перелік підакцизних товарів, у яких ставка 213,5 євро за тисячу літрів.

У Запоріжжі закрили завод, фото: скріншот з відео

Це призвело до того, що такі виробники розуміють, що згідно з податковим законодавством вони автоматично стали платниками податків, а це вимагає від них реєстрації акцизного складу, та інших зобов'язань, які потрібні для обліку підакцизної продукції. Про це повідомляє інформаційний портал «Разом».

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Співробітник, який займає керівну посаду на заводі в Запоріжжі, говорить про те, що після того, як цей законопроект набрав чинності, їх робота була повністю паралізована.

Їм не надали абсолютно ніякого пільгового періоду, який би дозволив це все зареєструвати. А займає це все від півроку до року.

“Азмол Брітіш Петрокемикалс” просить депутатів якомога швидше внести корективи в закон, виключивши товарний код з переліку підакцизних товарів.

– Якщо Верховною Радою не вживе екстрених заходів, то через місяць український ринок просто захоплять імпортери, і в першу чергу ми говоримо про наших сусідів: Росії й Білорусі. Адже, виробляючи такий же продукт, як і ми, створюючи робочі місця і сплачуючи податки в своїх країнах, вони можуть ввозити в Україну і продавати свою продукцію без акцизу»

Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський відповів на запитання про легалізацію медичної марихуани в Україні. За його словами, багато людей хоче займатися цим бізнесом.

Знай.іа писав, що Приватбанк відзвітував про рекордну прибутку, яка стала новим досягненням усієї банківської системи України.