У смерті однорічної дитини в нелегальному садку Запоріжжя може бути винна господиня дитячого садка. Поліція області вже пред'явила їй підозру ст. 115 КК України (умисне вбивство). У п'ятницю, 5 червня, суд заарештував її без права внесення застави.

Про це пише OBOZREVATEL.

Також з'явилися відео з камер спостереження, які господиня не встигла видалити. На них видно, що вихователька прив'язує до обличчя заплаканої дівчинки подушку і відносить її в іншу кімнату.

У четвер, 4 червня, суд не зміг обрати запобіжний захід, і під охороною підозрювану відвезли додому. Чергове засідання повинне пройти вчора, 5 червня.

Навіть не викликали швидку допомогу

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Бабуся загиблої дівчинки Наталя Шандиба каже, що готова сама розірвати винуватицю загибелі її маленької внучки. "Вони її тепер возять під охороною, щоб ми не вбили. Де ж справедливість?! Прив'язала до лиця дитини подушку і просто задушила", – каже жінка.

Нагадаємо, у Запоріжжі 29 травня в нелегальному дитячому саду, який розташувався у трикімнатній квартирі багатоповерхівки, померла однорічна дівчинка Олеся.

Недавно горожан Запорожья шокировала новость о гибели годовалой Леси в так званом частном «детском садике». Сообщаю, что псевдо воспитатель задержана следственными органами по обоснованному подозрению в убийстве, совершенного в отношении малолетнего ребёнка (п.2 ч.1 ст. 115 УК Украины), и сейчас ставится вопрос перед судом об избрании ей меры пресечения в виде содержания под стражей. Оставляю под своим постом фрагмент видео с камер наблюдений, а вы, друзья, сделаете выводы сами - несчастный это случай или убийство. Извините за сленг, но тупо завязать подушку и отнести в другую комнату, где оставить годовалого ребенка около 10 минут без внимания только из-за того, что дитя плакало, - не поддаётся здравому смыслу. ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ - видео может содержать фрагменты насилия, слабонервным не смотреть. Ранее, я как адвокат потерпевших и родители девочки молчали, не давая каких либо комментарий, чтобы подозреваемая не скрылась и не уничтожила доказательства своей вины до ее задержания, так как «воспитатель» после наступления смерти Леси исказила и скрыла многочисленные факты от нас и следствия, с целью избежать уголовной ответственности. А ещё до приезда следственной группы удалила видеозаписи камер наблюдений с жёстких дисков, сокрыла орудие преступления, раздела уже ребёнка и пыталась скрыть другие следы преступления. Но, по стечению обстоятельств, часть видео осталась (о которой скорее забыла), по которому и восстановили всю хронологию событий. К завершению хотел сказать, что многие осудили мать и отца, возлагая на них всю ответственность в том, что они отдали ребёнка незнакомой женщине. И тут я хочу не согласится с такими высказываниями. Во-первых: псевдосадик работал долгие годы, негативных отзывов не было, и, приведя ребёнка, мать осмотрела условия квартиры, где уже находились дети, что и вызвало ее доверие, а подозреваемая (воспитатель) ещё ко всему уверила мать, что у неё два высших образования - педагогическое и медицинское. А для большей убедительности продемонстрировала сертификаты, якобы дающие право ей на такую сферу деятельности, которые не вызвали сомнения у доверчивой мамы. Мать в тот момент была уверена, что именно здесь ее ребёнок получить особое внимание и обучение из-за малого количество деток. Во-вторых: вспомните, мы все не раз сталкиваемся с тем, что оставляем своих детей с незнакомыми для нас людьми: то первый раз той же няне (полагаясь на рекомендации), то ли воспитателю или аниматорам. Поэтому прошу, будьте сдержанны в своих комментариях к родителям! Берегите себя.

Geplaatst door Teymur Kurbanovich Mamedov op Donderdag 4 juni 2020

Мама дівчинки, Аліна Гак, всього на годину залишила доньку в цій злощасній квартирі.

"Вона побігла за паспортом, щоб укласти договір з цим "садком". А через деякий час зателефонувала "вихователька" і сказала, що дитина не дихає. В швидку вже дзвонили самі батьки, а в "садку" тільки викликали інших батьків, щоб ті забрали своїх дітей. І хоча в двох кроках від будинку дитяча поліклініка, туди не звернулися. Коли батьки примчали на машині, дівчинка була ледь теплою", – розповідає кума сім'ї Людмила Миколаївна.

Спочатку "вихователька" заявила поліцейським, що їй привели хвору дитину. А вже після розтину, коли стало ясно, що дівчинка захлинулася блювотними масами, сказала, що Олесю хтось вкусив, дівчинка почала плакати, і вона поклала її в іншій кімнаті спати, замкнувши двері.

Бабуся загиблої дівчинки, каже, що коли дізналася про трагедію, одразу ж примчала в цю квартиру.

"Там кімната і кухня об'єднані в один простір. Стоїть диван, плазма і кухонні меблі. І все! Ні ліжок, ні столиків для дітей. На стелажі деякі книги. Просто робили вигляд, що це для дітей", – зі сльозами на очах розповідає жінка.

Батька неможливо відірвати від могили доньки

Аліна та Едуард Гак, батьки загиблої дитини, мають по одній дочці від першого шлюбу. Олеся була вже їх спільною дитиною.

"Едік дуже хороший тато. Для нього смерть дочки стала величезним горем. Ми на другий день ходили на кладовище до крихітки, так чотири години не могли Едіка звідти забрати, він весь час сидів біля могили. З кожним днем стає все чорніше і чорніше", – розповідає кума Людмила Миколаївна.

Молода сім'я благополучна, живуть в будинку Едика, у них дві машини. Як кажуть родичі, вони все своєю працею заробляли.

"Син працює на заводі. Невістка пішла в декрет. Вона вміє робити манікюр і хотіла Олесю віддати в садок, а самій потихеньку почати підробляти. Її перша дочка йде в школу, Едік своєї дочки від першого шлюбу теж допомагає. І ось таке горе", – каже Наталія Шандиба.

Батьки загиблої дитини,кадр ТСН
Батьки загиблої дитини,кадр ТСН

Зараз, за словами близьких Аліни і Едіка, винними хочуть зробити маму дитини. "До нас дійшли чутки, що родич цієї "виховательки" працюють в обласній прокуратурі. І вони тиснуть, щоб зам'яти справу, а винною зробити маму", – згадує бабуся дівчинки.

Тим, хто незадоволений, порізали взуття

Трагедія сталася в багатоповерхівці. Сусіди квартири, де був розташований нелегальний дитсадок, до сих пір в шоці.

"Цей садочок знаходиться тут років п'ять. Щоранку батьки приводять сюди дітей. Причому серед них є і крихітні дітки, і побільше. З цієї квартири постійно доноситься плач. Сусідка, яка живе поруч, розповідала, що власниця квартири весь час кричала на дітей. З нею живе співмешканець, він теж кричав на цих малюків. Як батьки залишали там своїх дітей, я не знаю. Там немає дитячих ліжечок, столиків, звичайна квартира", – розповіла одна із сусідок.

Судячи по оголошенню нелегального садка, з батьків брали по 200 грн в день. Однак родичка сім'ї загиблої дівчинки каже, що з Аліни хотіли взяти 500 грн.

"Я розмовляла з сусідами. Вони розповіли – коли найближча сусідка пригрозила, що поскаржиться, так як тут постійно кричать і плачуть діти, то співмешканець цієї "виховательки" порізав їм взуття. Сусідка просто боялася куди-либото звертатися. Сама ж "працівниця садка" стверджує, що у неї і медична, і педагогічна освіта. У своєму оголошенні вона навіть пропонувала приводити їй дітей з проблемами зі здоров'ям, мовляв, вона вміє з ними працювати", – каже Наталія Шандиба.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Під Тернополем мачуха задушила пасербицю і закопала в лісі - Україну потрясло страшний злочин

Як повідомляє портал «Знай.ua» В Дніпрі вбивця 12-річного хлопчика заговорив, від подробиць холоне кров - задушив, розділ і поглумився

Також «Знай.ua» писав, що Під Києвом двох копів підозрюють у зґвалтуванні дівчини - "покарали" за свідчення інтимом