У Мелітополі правоохоронці близько чотирьох годин в темну добу проводили пошукові заходи, знайшли маленьких втікачів та повернули додому.

Про це повідомляє прес-служба поліції Запорізької області.

Як стало відомо, то 12 червня близько десятої години вечора до Мелітопольського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області надійшла заява від місцевої мешканки 1981 року народження про те, що її 7-річний син поїхав з дому кататися на велосипеді і додому не повернувся, також його місце знаходження невідоме. Приблизно через годину до поліції звернулась ще одна мати. Жінка 1980 року народження повідомила про зникнення двох її синів 7 та 9 років, які пішли з дому близько двох годин тому та місце знаходження їх також було невідоме.

На розшук хлопчиків було скеровано усі підрозділи поліції. Працівники групи реагування патрульної поліції отримали прикмети дітей та відпрацьовували прилеглу територію.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Співробітники ювенальної превенції встановили, що усі троє втікачів є друзями, учнями однієї з загальноосвітніх шкіл та мешкають в одному районі міста, на Новому Мелітополі.

Також, правоохоронці з’ясували, що 7-річний хлопчик після того, як мати не відпустила його кататися на велосипеді, втік з дому. Хлопець поїхав на велосипеді до своїх друзів-братів. Після цього троє друзів відправились гуляти містом.

Пошук дітей було ускладнено темрявою та зливою. Щоб встановити місцезнаходження маленьких втікачів, ювенальні поліцейські спілкувалися з їх друзями та сусідами, відпрацьовували прилеглу місцевість, а саме кладовище, поле, господарчі споруди, які знаходяться на околиці міста.

На щастя, 13 червня близько 2 години ночі ювенальні поліцейські разом з одним із батьків розшукали хлопчиків у Новому Мелітополі. Втікачі, побачивши дорослих, ховалися від них в кущах біля одного з магазинчиків.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Під час мандрівки з юними втікачами, на щастя, нічого погано не сталося. Правопорушень чи злочинів відносно малолітніх скоєно не було. Дітей повернули батькам.

З маленькими втікачами поліцейські провели профілактичну бесіду та пояснили чим небезпечні мандрівки без супроводу дорослих. Відносно батьків складені протоколи за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Під Дніпром розшукали юну бунтарку, яка втекла від батьків - "Я у друзів"

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Харкові після майже тижня пошуків знайшли зниклу 12-річну дівчинку, - що з дитиною

Також «Знай.uа» писав, що У Харкові розшукують юну любительку пригод - тікає з дому не вперше