Стало відомо про те, що в Запоріжжі почали впроваджувати електронний квиток для громадського транспорту. Що псує це важлива подія.

Таким чином, повідомляється, що у вівторок, 16 червня, комунальне підприємство «Запорожлектротранс» оголосив конкурс на те, щоб надавати безконтактні послуги.

Володимир Буряк раптово і урочисто анонсував нову можливість на своїй сторінці в “Facebook”. І при цьому, на це планують витратити 1,8 мільйонів гривень.

Все тому що, місцеві жителі вимагали ще як тільки почався карантину. Це допомогло б заразитися меншій кількості людей, які користуються готівкою.

Хотіли б мати змогу безконтактно платити за проїзд? Ми продовжуємо модернізацію транспортної сфери міста....

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще
Geplaatst door Владимир Буряк. Официальная страница городского головы Запорожья op Dinsdag 16 juni 2020

Проте, міська рада вирішила відмовитися від цієї ідеї, і так і не розглянули на засіданні це питання. При цьому, ПриватБанк пропонував дати все потрібне для цього обладнання ще три роки тому.

Згідно з проекту договору повинні встановити 223 валідатора:

  • на тролейбусах (3-х дверний, кабіна водія) - 52 одиниці;
  • на трамвайних вагонах (3-х дверний, кабіна водія) - 57 одиниць;
  • на трамвайних вагонах (4-х дверна, кабіна водія) - 13 одиниць;
  • на автобусах (3-х дверний, кабіна водія) - 101 одиниць.

Робити це буде мерія рахунок кредиту, а точніше в рамках Меморандуму про співпрацю з міжнародною фінансовою корпорацією («IFC») для реалізації інвестиційних проектів, суму якого в березні увеличили з 53 до 55 млн євро. Тобто, потрібно буде виплачувати ще й комісію.

ПриватБанк вже більше трьох років пропонує безкоштовно свої послуги, встановивши спеціальні термінали в транспорті. Така система вже давно діє у Львові, Кривому Розі, а також другмх містах.

Ще один нюанс. В середині березня на сайті петицій Запоріжжя з'явилася петиція про впровадження безконтактної оплати, яка потрібна, щоб запобігти поширенню коронавіруса через готівкові гроші.

Потрібну кількість голосів було набрано ще 17 квітня, але, міська рада так і не розглянула це питання.

Нагадаємо, раніше у Франківську анонсували нові транспортні маршрути.

Як повідомляв портал "Знай.иа", Кличко обмежить роботу метро.

Також Знай.иа" писав, що жителів Запоріжжя не пустять в маршрутки.